Hoppa till sidans innehåll

Historia


Skaraborgs Fältrittklubb bildades 1907 och är därmed en av landets äldsta ridklubbar , tillsammans med bland annat Stockholms Fältrittklubb.

Från början hette klubben Skövde Fältrittklubb och bildades i anslutning till det beridna regementet K3, som fanns i Skövde under många år. Från början var SFRK enbart en sammanslutning för officerarna på regementet. Det dröjde till Helsingfors-OS 1952 innan underofficerarna fick representera klubben.

I takt med att de beridna regementena konverterades blev dock sporten allt mer civil. Först i mitten av 60-talet ändrades namn och stadgar så att även civilbefolkningen fick möjlighet att bli medlemmar.

Klubben bytte sedermera namn till Skaraborgs Fältrittklubb då många medlemmar kom från ett större område i det dåvarande Skaraborg. Klubben fick som en av de få i området, anordna tävlingar på nationell nivå. Något man hade rätt att göra genom sitt medlemskap i SRC.

Petrus Kastenman var tillsammans med kollegan Bengt Ljungqvist, även han officer på K3, tidigt ute med öppna träningar. Så skedde redan i början av 60-talet, då han insåg att det fanns ett stort behov av utbildning och ett nytt säkerhetstänkande inom sporten. Särskilt när allt fler människor började få upp ögonen för den.

Det är i den andan klubben har drivits under alla år. Träning och utbildning har alltid stått i centrum och otaliga är de ryttare som lärt sig sina grunder inom fälttävlanssporten. Detta av instruktörer som Petrus och inte minst Bengt Blomqvist, som också var ordförande i klubben under en period i slutet av 60-talet och början av 70-talet.

Uppdaterad: 07 FEB 2015 15:07 Skribent: Mikaela Skoglund

Våra

sponsorer:

   

ImobreedMELLAN

 

 

 sparbanken

 

 

sn_tvarader-183x47

 

DometicGroupLogoRGB2010

 

 

 

    TJ GRÄV AB

 

 

   

 

   

Postadress:
Skaraborgs FRK - Ridsport
Monika Lindén, Agnetorp Hagaberg
52221 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info